Geef met deze tips jouw woning deze zomer een frisse look

In de zomer hebben we de tijd om in ons huis aan de slag te gaan. Helemaal als je deze zomer niet van plan bent om op vakantie te gaan. De tip deze zomer is dan ook om je woning een heerlijke frisse look te geven. Wij hebben een aantal tips voor je verzameld om je woning een heerlijke frisse uitstraling te geven.

Verf je woning met vlekafstotende verf

Een witte verf op de muur zorgt natuurlijk voor een fris uiterlijk. Het enige nadeel is dat wit niet bepaalt kleurvast is. Een vlekje op de muur valt nog meer op als de muren witgeverfd zijn. Daarnaast is één van de grootste ergernissen bij een witte muur de zwarte strepen. Een doos tegen de muur aan schuiven kan al voor een zwarte streep zorgen. De beste manier om je woning toch lekker fris te houden is met Sikkens Alpha Rezisto Easy Clean. Deze prachtige matte verf is verkrijgbaar in het wit, maar ook in andere kleurtinten. Het grote voordeel van deze verf is dat hij met een vochtige doek af te nemen is. Een streep kan je daardoor gewoon van de muur afhalen. Maar ook vlekken die zijn ontstaan tijdens het koken.

Ruim oude decoratie op en kies nieuwe decoratie

Je kan je huidige woning heel eenvoudig een mini make-over geven. Dit kan je doen door oude decoratie prulletjes weg te halen. Je kan ze weggooien of opruimen in een doos. Vervolgens investeer je in nieuwe decoratie en stijl je de woning. Je zal direct ervaren dat je woning een nieuwe frisse look krijgt. Probeer ook de decoratie te beperken. Hiermee voorkom je dat je woning er rommelig uit ziet. Je wilt juist een frisse uitstraling in huis!

Gebruik grote planten in je interieur

Een plant kost helemaal niet veel geld, maar geeft je woning direct een compleet andere uitstraling. Met een paar grote planten in huis geef je een frisse uitstraling aan je woning. Je kan zo met een beperkt budget je leefomgeving veranderen. Is er te weinig ruimte om een paar grote planten neer te zetten? Kies voor ruimtebesparende potten en wees creatief met de bestaande ruimte. Plantenpotten die bijvoorbeeld aan planken hangen zijn helemaal hip en trendy. Ze nemen weinig ruimte in beslag en zorgen voor een frisse uitstraling.

Geef één muur een hip behang

Een leuk trend die we steeds vaker zien is om van één muur in je woning een kunstwerk te maken. Je kan één muur uitkiezen die eruit springt en deze voorzien van een hip behangetje. Het geeft je muur direct een frisse uitstraling en je hoeft niet je complete woning te behangen. Ondanks dat je slechts één muur aanpakt ziet het er direct heel anders uit. Je kan eventueel een muur kiezen waar je basis vormen in de vorm van behang aanbrengt. Het is een trend die absoluut leuk uit kan pakken. Er zijn verschillende leuke kleurrijke oplossingen die je direct op de muur kan toepassen. Wij vinden deze trend nu al leuk om in de zomer in huis te plaatsen!