Dit zijn de vijf populairste albums ooit gemaakt!

Over de jaren heen zijn er enorm veel albums gemaakt, geproduceerd en geluisterd door miljoenen luisteraars. Welke albums zijn nou echt het meeste geluisterd en superpopulair?

1. Beach Boys – Pet sounds (1966)

Pet Sounds is het elfde studioalbum van de Beach Boys, dat is uitgekomen op 16 mei 1966. Tot de dag vandaag wordt er nog steeds enorm naar geluisterd en worden de bekendste liedjes nog steeds gedraaid op de radio, zoals ‘Wouldn’t It Be Nice’ en ‘God Only Knows’. In totaal hebben ze maar liefst zevenentwintig opnamesessies nodig gehad. Pet Sounds wordt nog steeds gezien als één van de meest invloedrijke albums uit de popmuziek. 

2. The Beatles – Abbey Road (1969)

Het welbekende zebrapad, wat bijna iedereen wel herkent van de foto. Dit zebrapad is deel van de cover art van het populaire album Abbey Road van The Beatles. Dit album is misschien al een hele tijd geleden uitgekomen, maar is nog steeds superpopulair en wordt net zoals Pet Sounds nog steeds gedraaid op meerdere plekken. Het bekende liedje ‘Here Comes The Sun’ staat onder andere ook op dit album. Luisteraars vinden de rauwe stem van Paul McCartney in het liedje ‘Oh! Darling’ één van de hoogtepunten van het album! 

Beatles standbeeld in Liverpool

3. Michael Jackson – Thriller (1982)

Het zesde studioalbum van Michael Jackson, Thriller, bestaat uit enorme hits waaronder Billie Jean, Beat It en natuurlijk het nummer Thriller zelf ook. Voor dit populaire album ontving de King of Pop maar liefst acht Grammy Awards. In Nederland was dit album ook het bestverkochte album van 1983. Hoewel er maar 9 nummers staan op het album heeft Michael Jackson 30 nummers opgenomen voor dit album.  

4. Fleetwood Mac – Rumours (1977)

Dit album bestaat ook uit verschillende hits zoals het welbekende liedje ‘Go Your Own Way’, of het liedje ‘Dreams’ zijn grote hits geweest en jaren later zijn die nummers nog superbekend! Dit album is opgenomen in een huurhuis in Florida, dat volgens Mick Fleetwood wel bezeten leek. Ondanks dat is er alsnog een supergoed album uitgekomen, een album wat voor velen niet is weg te denken uit de muziekwereld.

5. Pink Floyd – Dark Side Of The Moon (1973)

Het album dat in 1973 uitkwam, is nog steeds één van de populairste albums ooit gemaakt. Dark Side Of The Moon van Pink Floyd is een conceptalbum. Dit betekent dat alle liedjes op het album samen één groot verhaal vertellen. In het geval van dit album hadden de bandleden het over onderwerpen als conflict, hebberigheid, tijd, de dood en geestesziektes. Een deel van de winst aan dit album is een bijdrage geweest aan de bekende film ‘Monty Python and the Holy Grail’.