Zo stimuleer je baardgroei

baardgroei stimuleren

Helaas is niet elke man gezegend met een mooie baardgroei. Het lijkt je leuk om je baard te laten staan, maar in de praktijk ziet het er niet tof uit. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je baardgroei te stimuleren. Wij geven je vandaag een paar tips weg voor als je van plan bent je baard te laten staan. Wie weet krijg je zo ook de perfecte baardgroei.

Baardgroei stimuleren met de juiste voeding

Een deel van de baardgroei ontstaat door voeding. Voeding is ontzettend belangrijk voor eigenlijk alles in ons leven. Van prestaties in de sportschool tot ons immuunsysteem. Het is daarom belangrijk om de baardgroei te stimuleren met de juiste voeding. Je haarzakjes kunnen zich beter nestelen en groeien met Vitamine C, E en B6. In de praktijk blijkt dat gezonde voeding ervoor zorgt dat je haar beter groeit. Een tekort aan Vitamine B12 zorgt er bijvoorbeeld voor dat je haar uitvalt. Dit helpt natuurlijk ook niet bij een gezonde baardgroei. Het is belangrijk om voldoende gezonde vetten en eiwitten te eten. Denk aan noten, kip, kwark en zalm. Ze stimuleren de baardgroei en een gezond lichaam.

Zorg voor een gezonde lifestyle

Een ongezonde lifestyle kan een negatief effect op je lichaam en baardgroei hebben. Zorg er daarom voor dat je echt minimaal 8 uur slaap pakt, zo’n min mogelijk stress ervaart en zo’n min mogelijk alcohol drinkt. Dit heeft allemaal effect op je testosteron niveau. Als je testosteron niveau hoog is stimuleert dit je baardgroei en krijg je ook meer zin in seks.

Geduld en minder vaak scheren

Vaak wordt er gezegd dat vaker scheren de baardgroei kan stimuleren. De eerste 48 uur groeit je baard inderdaad harder, maar daarna remt dit af. Vaker scheren kan juist de haarzakjes beschadigen en dit zorgt voor kale plekken in je baard. Het is vooral belangrijk om geduld te hebben bij het laten staan van je baard. Geduld zorgt uiteindelijk voor een nette verzorgde baard.

Trim je baard regelmatig

Erger je jezelf aan de kale plekken in je baard? Een getrimde baard zorgt ervoor dat de kale plekken minder opvallen. Een baard van 3 mm ziet er netjes verzorgd uit en je baard krijgt een volle uitstraling. De lege plekken vallen nu veel minder op. Tot die tijd kan je voor een gezond lichaam zorgen. Dit helpt je uiteindelijk weer bij een volle baardgroei. Maak hierbij vooral geen gebruik met haarsprays of middeltjes voor baardgroei. De meeste middeltjes zijn pure marketing en werken eigenlijk niet of te weinig.