Zo kies je de juiste raamdecoratie

tips voor huis inrichting

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden als het om raamdecoratie gaat. Gordijnen of rolgordijnen kent iedereen wel. Maar misschien is dat niet helemaal jouw smaak. Geen probleem! Er zijn namelijk genoeg andere mogelijkheden die wel in jouw interieur passen. Hieronder lees je over de verschillende raamdecoratie. Er zit vast en zeker ook iets voor jou tussen!

Raamdecoratie kiezen

Iedereen heeft zijn eigen voorkeur, smaak en wensen. Ieder huis heeft ook zijn eigen sfeer. Het is belangrijk dat je voor jezelf weet wat jij mooi vindt en waar je de raamdecoratie voornamelijk voor wil gebruiken. In de slaapkamer gaat de voorkeur vaak naar verduisterende verduisterende gordijnen kant en klaar. Gordijnen zijn hier dus een logische keuze. In de woonkamer wil je (vooral zomers) niet te veel de zon naar binnen laten schijnen. Als je tv kijkt of moet werken vanuit huis is het fijn als je iets dicht kan doen tegen de zon. Rolgordijnen of plisse gordijnen zouden hier dus goed werken! Het kan natuurlijk ook zijn dat de zon niet veel naar binnen schijnt en dat je voor de aankleding mooie raamdecoratie wil bevestigen. In dat geval kies je gewoon wat je het mooiste vindt!

Gordijnen

Gordijnen hebben een warme uitstraling en zorgen voor een betere akoestiek. Tijdens koude dagen kan je ’s avonds heerlijk de gordijnen dicht doen, zodat het warm en knus is binnen. Zomers komen gordijnen juist goed van pas om de warmte buiten te houden. Het leuke aan gordijnstoffen uitzoeken, is dat er zo ontzettend veel keuze is. Van rustige gordijnen tot leuke en drukke printjes om je woonkamer een boost te geven. Er is van alles mogelijk! Wil je jouw woonkamer een rijke uitstraling geven? Dan kan je ervoor kiezen om voor achter je overgordijnen vitrage uit te zoeken. Vitrage zorgt er eigenlijk voor dat voorbijgangers niet meer naar binnen kunnen kijken, maar het laat wel nog wat licht door. Zo zit je niet meteen in een donkere en ongezellige woonkamer, maar heb je wel privacy en dat is thuis natuurlijk erg belangrijk!

Jaloezieën

Mensen die hun interieur een industriële look willen geven, zullen hun oog sneller op jaloezieën laten vallen. Deze zijn ook in talloze maten, kleuren en bedieningsvormen te bestellen. Kies je voor hout? Of liever voor aluminium? Het interessante aan raamdecoratie is dat je het zo gek kan maken als je zelf wil. Tuurlijk is raamdecoratie voor een grote raampartij duurder dan voor een klein raampje. In kleur, materiaal en bediening is zoveel keuze dat je (als het goed is) uiteindelijk een product kan uitzoeken dat helemaal naar jouw wens is.

Andere raamdecoratie

Er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden. Wat dacht je bijvoorbeeld van duorolgordijn, plisségordijnen of shutters? Doe online veel onderzoek en je komt er vanzelf achter welke raamdecoratie je mooi vindt én handig is in jouw huis. Als je twijfelt kan je je ook laten adviseren door een professional.