Welke oogschaduwkleur past het best bij jouw ogen?

Inhoud van de pagina

Wil jij jouw ogen nóg meer laten spreken? Dat kan, met behulp van oogschaduw. Verschillende kleuren oogschaduw kunnen namelijk jouw oogkleur er meer eruit laten springen. Daarvoor gebruik je contrasterende kleuren. Het verschil tussen een matte en een glinsterende oogschaduw kan ook al heel veel verschil maken. In een oogschaduwpallet zijn veel kleuren te vinden en in de winkel is er ook overweldigend veel keuze, daarom vind je in dit artikel jouw perfecte oogschaduw kleur:

Blauwe ogen:

De kleuren die blauwe ogen erg laten poppen zijn oranje en rood. Dat betekent dat bij blauwe ogen, kleuren zoals: brons en koper erg goed staan. Ook lichtbruine kleuren staan erg goed. De kleur grijs staat ook goed.

Bruine ogen:

Bij bruine ogen passen eigenlijk heel veel kleuren. De contrasterende kleuren van bruin zijn blauw en paars, die zullen je ogen er ook écht uit laten springen. Groen is ook een mooie kleur bij bruin. Het grappige is dat bruin óók past bij bruin. Vooral bij een lichtbruine oogkleur staat een donkerbruine oogschaduw, of een donker lijntje oogpotlood goed. Bij andere (fellere) kleuren geeft een glinstering in de oogschaduw een mooi effect. Als je kiest voor een donkere smokey look, probeer er dan een gouden shimmer in terug te laten komen.

Groene ogen:

De contrasterende kleuren van groen zijn paars, roze en koper / rood. Hoewel de fellere varianten van die kleuren leuk zijn voor een feestje, zijn juist lichtere kleuren en aardetinten zoals: taupe, beige en een glinsterende parelmoer oogschaduw mooi voor every day.