De 8 leukste bezienswaardigheden in Milaan

Milaan staat vooral onder de shopliefhebbers bekend als de modestad van Europa. Toch heeft Milaan veel meer te bieden dan dat je er goed kunt winkelen. Milaan is namelijk ook een heel romantische stad vol met culturele bezienswaardigheden. Heb jij een tripje naar Milaan op de planning? Dan kun je de onderstaande acht bezienswaardigheden eens doornemen. Zo ga jij goed voorbereid op reis én weet je alle highlights van de stad!

1. Duomo Santa Maria Nascente

De Duomo Santa Maria Nascente, hoe de Dom van Milaan officieel heet, is het middelpunt van de stad. Dit is dan ook vaak het eerste wat mensen zeggen wanneer men denkt aan Milaan. Ook is dit vaak het eerste punt waar mensen naartoe naar wanneer ze in Milaan zijn. De Dom van Milaan is een van de grootste rooms-katholieke kathedralen in de wereld, en zeker de grootste van Italië. Het is dan ook een meesterwerk om te zien, want de bouw heeft wel zes eeuwen in beslag genomen. Je kunt de Dom van Milaan bezoeken en je kunt hem zelfs beklimmen. Hier heb je een memorabel uitzicht over de Italiaanse stad.

2. Castello Sforzesco

Ook vind je in het centrum van Milaan het Castello Sforzesco. Dit is een opvallend kasteel, want het is gebouwd met rode bakstenen. Het is gebouwd in de vijftiende eeuw en het werd vooral gebruikt als plek voor militairen. Bij dit kasteel hoort een mooie fontein, maar dat is niet het enige. Ook vind je in het gebouw een archeologisch museum, kunstwerken van bekende schilders, meubels die wel eeuwenoud zijn en als klap op de vuurpijl worden hier concerten en tentoonstellingen gegeven.

3. Parco Sempione

Naast het Castello Sforzesco ligt het Parco Sempione. Dit is een prachtig stadspark waar je even lekker kunt ontspannen wanneer je in Milaan bent. Je kunt het park herkennen aan de grote toegangspoort met paarden en mooie decoraties, de Arco della Pace. Deze poort is voor Napeleon gebouwd en trekt een massa aan toeristen. Wanneer je eenmaal in het park bent kun je er lekker wandelen om de vijver of picknicken met jouw gezelschap. 

4. La Scala

La Scala is het grootste en mooiste operagebouw op de aardbol. Zeker een bezoekje waard als je dol bent op opera en theater, maar ook wanneer je hier niet van houdt kijk je je ogen uit. Misschien is je eerste gedachte wanneer je het gebouw ziet: dat ziet er somber uit, maar niets is minder waar als je het gebouw binnenstapt. Het interieur van dit neoclassicistische theater bestaat uit veel rood en fluweel. Bovendien zijn kaarten van concerten in dit operagebouw binnen no time uitverkocht – vaak zelfs al maanden van tevoren. Ook vind je hier een interessant museum waar je onder andere muziekinstrumenten kunt bewonderen.

5. Santa Maria delle Grazie (Het Laatste Avondmaal)

De Santa Maria delle Grazie-kerk komt uit het jaar 1492. Ook vind je hier een klooster waar het prachtstuk van Leonardo da Vinci te bewonderen is: Het Laatste Avondmaal. Dit 460 x 880 centimeter grote werkstuk kun je met eigen ogen zien, maar hier moet je wel een afspraak voor maken. Per keer mogen er namelijk maar 25 personen naar binnen. Ook staat het klooster van de kerk op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Zeker een bezoekje waard dus. 

6. Quadrilatero d’Oro

Wanneer je toch in dé modestad bent, moet je ook even langs de gouden vierhoek gaan, oftewel: het Quadrilatero d’Oro. Hier vind je de duurste, vetste en mooiste winkels van de stad zoals Gucci en Chanel. Je vindt de gouden vierhoek in Monte Napoleone. In de gouden vierhoek heb je vier straten genaamde Via Manzoni, Via Montenapoleone, Corsio Venezia en Via della Spiga. Naast de gouden vierhoek heb je in Milaan ook bekende winkels zoals de H&M en Pull&Bear, evenals schattige Italiaanse boetiekjes. Shopplezier gegarandeerd!

7. San Siro

Op bezoek bij de thuisbasis van AC Milan en Inter Milan? Dat kan! Je kunt namelijk kaarten reserveren om het San Siro-stadion te bezoeken, ook wel het Stadio Giuseppe Meazza genoemd. Dit stadion is enorm, want het heeft een capaciteit voor wel meer dan 85 duizend bezoekers. Vooral voor de voetballiefhebbers is dit een uitje om nooit meer te vergeten. Dankzij een rondleiding leer je alle ins en outs over de twee topclubs van Milaan.

8. Navigli

Navigli staat bekend als de gezelligste wijk van Milaan. En wanneer je toch in Milaan bent, kun je deze wijk natuurlijk niet overslaan. Je vindt deze wijk rond de twee kanalen van Milaan. Bovendien kun je hier heerlijk tot rust komen op de vele terrassen en bij de leukste barretjes. Ook onder de plaatselijke bevolking is Navigli geliefd. Wil je naast deze acht highlights nog meer te weten komen over Milaan? Dat kan via ‘bezienswaardigheden Milaan’.