Alleen op vakantie: de voordelen, nadelen en voorbereiding

Je wil graag op vakantie, maar niemand kan of wil met je mee. Als je dat probleem herkent, overweeg dan eens om alleen op vakantie te gaan. Wat zijn de voordelen en nadelen van alleen op vakantie gaan? En hoe bereid je je voor op je vakantie?

Voordelen en nadelen

Het eerste voordeel waar iedereen meteen aan denkt is natuurlijk dat je met niemand rekening hoeft te houden, dus wil jij lekker wandelen? Nou dan ga je dat lekker doen. Wil je lekker uit eten bij die Italiaan op de hoek? Dan ga je daar toch lekker je pasta eten.

Als je in je eentje op vakantie gaat, is dat een soort magneet voor andere single reizigers. Zo maak je snel vrienden om samen mee uit eten te gaan, de stad te ontdekken en om s avonds mee te dansen in de club. Ook zijn hostels een goede plek om andere reizigers te ontmoeten. Er zijn vaak genoeg hostels in een stad te vinden en deze zijn vaker ook goedkopere dan hotels.

Na een dag leuke dingen te hebben beleefd, wil je dit graag vertellen aan iedereen. Maar eenmaal op je kamer is er niemand om tegen te praten. Daarom kan het zijn dat je je soms eenzaam voelt op je reis, neem daarom een notitieboek mee waarin je al je verhalen schrijft. Zo kan je bij thuiskomst alles nog in geuren en kleuren navertellen.

Voorbereiding op je reis

Is dit je eerste keer alleen op reis en vind je het nog erg spannend? Dan kun je ook overwegen om mee te gaan met een single reis. Dit is een georganiseerde reis met allemaal single personen. Zo hoef je zelf geen hotels te boeken, activiteiten te verzinnen en zie je de meest bijzondere plekjes.

Maar ook alleen op reis maak je de mooiste herinneringen en daarvoor is een beetje voorbereiding wel handig. Zo kun je voor je reis al uitzoeken waar je reis heen gaat en of je in 1 land blijft of meerdere landen gaat bezoeken. En kun je gaan bedenken hoe je naar het land wilt afreizen: doe je dat met de trein, het vliegtuig of zoek je een andere manier?

Als je eenmaal je bestemming hebt gevonden, is het handig om voor de eerste nacht een hotel/hostel te reserveren. Zo hoef je na een lange dag reizen geen zorgen te maken en weet je dat je sowieso een bed hebt waar je kan uitrusten. En zoek alvast nuttige informatie op over het land, zoals valuta, stekkeringang, taal en ervaringen van andere reizigers.

Is je thuisfront nieuwgierig naar je avonturen? Download dan de app Polarsteps. Met deze app kunnen mensen je reis volgen en kan je berichten en foto’s toevoegen over je reis.