Hoe kan je je gewrichten laten ontspannen?

Als je erg gespannen bent of een baan hebt wat arbeidsintensief is, is de kans groot dat je pijn kan krijgen aan je gewrichten. In dit artikel geven wij drie tips waar je gebruik van kunt maken om je overbelaste gewrichten enigszins te laten ontspannen. 

Wellness/ontspannen

Hardwerken dient beloont te worden met ontspanning. Je kan naar de sauna gaan, om je spieren te laten ontspannen. Ook kan je met zwemmen je spieren en gewrichten laten genezen.

Voedingssupplementen

Voedingssupplementen zoals zwarte bes blad en boswellia zijn bewezen hulpmiddelen tegen artrose. Deze supplementen zorgen ervoor dat er voldoende vocht wordt aangemaakt, zodat de druk op de gewrichten minder wordt. Het innemen van deze supplementen kan dus ervoor zorgen dat je gewrichten kunnen ontspannen.

Mensendiecktherapie

De mensendieck therapeut zal je oefeningen en instructies geven hoe je jouw gewrichten kan laten ontspannen. Ook is het belangrijk om in te grijpen als je verkeerde houdingen hebt. Het overbelasten kan ook mede hierdoor ontstaan. Begin je last te krijgen aan je gewricht(en)? Dan is het verstandig om zowel bij de fysio als mensendieck therapeut langs te gaan.

Raadpleeg je arts

Als je niet zeker weet wat je precies het beste kunt doen, raadpleeg dan altijd je arts. Het advies van je arts zal bindend zijn en probeer je hier ook aan te houden voor optimaal resultaat.

Indien het nodig is, zal je arts je ook doorverwijzen naar specialisten die verder kunnen kijken naar je klachten.