Wat is de toekomst van de elektrische auto?

Elektrische auto’s worden populairder en populairder. Automerken brengen steeds nieuwe elektrische auto’s op de markt en bovendien wordt het gestimuleerd door de overheid om te rijden in een elektrische wagen. Maar, hoe ziet de toekomst eruit van de stekkerauto? Hieronder praten we je bij. 

Elektrische auto’s worden steeds goedkoper

We kunnen er niet omheen draaien dat er een toekomst in de elektrische auto zit. Maar hoe deze eruit ziet, kunnen we natuurlijk nooit met zekerheid zeggen. In ieder geval kunnen we wel zeggen dat het niet lang meer zal duren totdat er een kantelpunt wordt bereikt wat betreft de aanschafprijs. Een nieuwe elektrische bolide kost je namelijk op dit moment een heel vermogen. Zo wordt er verwacht dat de elektrische auto over een paar jaar zelfs goedkoper zal zijn dan een auto op brandstof. Dit heeft te maken door de dalende prijs van de accu’s die in een elektrische auto zitten verwerkt. Het zakelijk leasen van een elektrische auto wordt daardoor nóg aantrekkelijker.

Elektrisch wagenpark breidt uit

Zowat ieder automerk heeft wel een elektrische auto in hun assortiment. En daar komen er waarschijnlijk alleen maar meer bij, want we weten inmiddels dat elektrische auto’s beter zijn voor het milieu. Ook worden elektrische auto’s populairder bij zowel particulieren als ondernemers. Dit heeft waarschijnlijk grotendeels te maken met het aantrekkelijke aanbod vanuit de overheid. Zo hoef je natuurlijk tot en met 2025 geen bpm en mrb te betalen en is de bijtelling van een elektrische wagen een stuk lager wanneer je gaat leasen, bijvoorbeeld op basis van financial lease.

Steeds meer laadpunten

Omdat er steeds meer elektrische auto’s gaan rondrijden in Nederland, komen er ook steeds meer laadpunten bij. Waar je een aantal jaar geleden nog moest zoeken naar een laadpaal willen ze nu meer dan een miljoen laadpalen realiseren in het jaar 2030. Vanaf dit moment willen een aantal automerken namelijk alleen nog maar elektrische auto’s aanbieden waardoor er dus zeker een boel elektrische auto’s bijkomen, die natuurlijk allemaal een voor een moeten worden opgeladen.

Vanaf 2030 alleen nog maar elektrisch

Om voort te borduren op het vorige punt, gaan we een moment bereiken waarin we alleen nog maar elektrische auto’s kunnen kopen. Zo hebben Mercedes-Benz, Ford en Volvo al aangekondigd om vanaf 2030 over te stappen naar alleen maar elektrisch en Volkswagen vanaf 2035. Er zit dus zeker toekomst in de elektrische auto waarin we langzamerhand afscheid gaan nemen van onze benzine- en dieselauto’s. Gelukkig hoeven we ons daarover niet getreurd te voelen, want de elektrische auto’s zijn een stuk beter voor het milieu. Zo zullen we een stuk minder CO2 uitstoten als er massaal wordt overgestapt op de stekkerauto. Financial lease een elektrische auto en je zult er zeker van gaan profiteren.