Beleggen met een hefboom (CFD’s)

Wil je ook graag meer weten over het beleggen met een hefboom, CFD’s? Een goed moment om dan hier verder te lezen want daar geven wij je een antwoord op. Wat kan ik met een CFD? Een goede vraag, ook daar gaan we dieper op in. Daarvoor moet je namelijk eerst weten waar dat CFD voor staat, wat er bedoeld wordt met de hefboom en wat de voordelen zijn. Dit kun je allemaal in dit artikel lezen en als je daarvan op de hoogte bent, dan kun je voor jezelf nagaan of dat het ook wat voor jou is. Het kan namelijk zijn dat je hierdoor toch wel nieuwsgierig bent geworden en zelf wil ontdekken welke invloed het op jou heeft.

Wat is CFD?

CFD staat voor Contract For Difference. Als je hiervoor kiest, dan zijn er een koper en verkopen en die gaan samen het contract aan. Je bepaalt dan zelf wat voor positie je aan gaat nemen. Je hebt de keuze uit long (kopen) en dan verdien je geld als de koers gaat stijgen of je kiest voor short gaan, en dat wil zeggen dat je gaat verdienen als de koers zal dalen. Op het moment dat jij een positie hebt geopend bepaal jij de prijs waarop het geopend zal worden. Maar wordt dan de positie gesloten, dan kijk je weer naar de waarde. Je ziet dan of je winst hebt gemaakt of niet. Je kunt bij het beleggen altijd twee kanten op en ben je daar dan ook goed van bewust. Winst maken is jouw doel, maar je kan ook je eigen inleg zomaar verliezen. Daar heb je helaas niet altijd invloed op hoeveel je ook weet. Ook de beste beleggers kunnen wel eens hun inleg verliezen en dat moet je wel goed voor ogen houden.

CFD en hefboom

CFD beleggen met een hefboom wat is dat? We gaan wat dieper in op de hefboomwerking bij CFD’s. Je kunt hierdoor namelijk meer geld beleggen dan je echt in gaat leggen. Je zou bijvoorbeeld 200 euro in kunnen leggen bij de broker, en beleggen doe je dan bijvoorbeeld met een 1:20 hefboom. Je kan dan beleggen met 200 x 20 is dus 4000 euro. Als je dan in gaat kopen voor 2000 euro op een CFD en die gaat stijgen met 5% dan verdien je dus niet 5 maar 50%. Maar ondanks dat de winst heel mooi klinkt door een hefboom te gebruiken is verlies uiteraard ook mogelijk. Als een aandeel bijvoorbeeld met 5% gaat dalen, dan gaat de waarde dus ook veranderen.  

Voordelen CFD beleggen

Je hebt als je gaat beleggen in CFD’s te maken met diverse voordelen. Om te beginnen heb jij de hefboomwerking. Je kunt hierdoor grotere posities innemen dus niet alleen met je eigen geld. Je hebt hierdoor een hoger potentieel rendement. Maar je loopt hierbij wel het risico dat je ook te maken kunt hebben met meer verlies. Een ander voordeel is het grote aanbod en de transactiekosten zijn ook erg laag. Als dit jou ook aanspreekt, dan kan dat de reden zijn dat je het ook wil proberen. Ga dan op zoek naar een betrouwbare broker waar alles stapsgewijs aan je wordt uitgelegd. Maar blijf ook verhalen van andere beleggers lezen, zij kunnen je ook op bepaalde situaties wijzen en tips geven. Hier kun je echt veel van leren en dan is het afwachten hoe dat het beleggen in de praktijk bij jou vorm gaat krijgen.