Verhuizen of verbouwen? De voor- en nadelen

Wil je meer ruimte om het huis, in het huis of voldoet jouw huis niet meer helemaal aan jouw wensen? Dan sta je voor twee keuzes. Je kunt verhuizen, maar je kunt jouw huis ook verbouwen. Toch maak je deze keuze niet zomaar. Je moet er goed over nadenken. Om jou een handje te helpen zetten wij hieronder de voor- en nadelen van verbouwen en verhuizen op een rij.

Verbouwen: de voordelen

Voel je je nog steeds thuis in jouw eigen huis en wil je de buurt niet verlaten? Dan is het verbouwen van jouw huis de meest voor de hand liggende keuze. Wanneer je eenmaal aan het verbouwen bent begonnen kan de waarde van jouw woning enorm stijgen. Dat is weer mooi meegenomen wanneer je jouw huis gaat verkopen. Ook heb je de mogelijkheid om jouw huis energiezuiniger te maken, zoals het laten installeren van zonnepanelen en een warmtepomp. Dit bespaart weer op de maandelijkse kosten.

Verbouwen: de nadelen

Toch komt er bij het verbouwen van jouw huis veel kijken. Zo moet je er eerst achter zien te komen of je een huis wel mag verbouwen. Je moet namelijk eerst toestemming krijgen van de gemeente. Daarnaast kan een verbouwing veel kosten met zich meebrengen: misschien geef je zelfs wel meer uit aan de verbouwing dan hoeveel jouw huis in waarde stijgt. Dit hoeft niet nadelig te zijn, maar wanneer je het huis gaat verkopen levert het niets meer of minder op.

Verhuizen: de voordelen

Wil je graag een tuin op het zuiden en wonen in een kindvriendelijke buurt? Dan is verhuizen de beste keuze. Dit zijn namelijk wensen die je met een verhuizing kan verwezenlijken en niet met een verbouwing. Daarnaast krijg je de kans om jouw hele interieur een nieuwe look geven. Wil je bijvoorbeeld jouw favoriete kunstwerk aan de muur hangen van Amersfoort Kunstuitleen? Dan kun jij jouw nieuwe interieur hierop afstemmen. 

Verhuizen: de nadelen

Het grote nadeel van verhuizen is dat er een groot prijskaartje aan zit. Zo kunnen de notariskosten, makelaarskosten en de overdrachtsbelasting aardig oplopen. Ook moet je het nieuwe huis weer opnieuw inrichten. Misschien kun je een aantal meubels houden, maar je moet gegarandeerd ook wat nieuwe spullen kopen voor jouw huis. Dit kan ook een boel geld kosten. Gelukkig kan Kunstuitleen IQ jou een handje helpen, want je kunt daar kunst lenen voor een kleine prijs. Zo heb je alsnog jouw droomkunstwerk in huis zonder dat je daar veel geld voor moet neerleggen.