Mannenyoga

Mannenyoga is yoga speciaal voor Mannen en is meer dan alleen een yoga les zonder vrouwen. Wekelijks zoeken we elkaar op en doen we Kundalini Yoga oefeningen (as taught by Yogi Bhajan). Deze dienen als initiaties in het Man-zijn en stimuleren de bewustwording van lichaam, gedachten en emoties. Mede door de veelzijdigheid van oefeningen zijn ze geschikt voor mannen met en zonder yoga ervaring. Kenmerkend zijn de dynamische yoga oefeningen, aandacht voor de adem en het gebruik van mantra’s.


Voor mannen betekent het doen van Yoga vaak een introductie in de gevoelswereld. De gevoelswereld binnentreden vraagt om moed en begeleiding. Met mannenyoga bieden we een plek voor mannen om samen het onbekende te ontdekken. Niet door elkaar als macho’s uit te dagen, maar door elkaar te inspireren om de comfortzone te verlaten. Fysieke en mentale blokkades die we ervaren tijdens Yoga en dagelijkse activiteiten maken we bespreekbaar in een vertrouwelijke omgeving.

In het gezelschap van andere mannen wordt je op scherp gezet, uitgedaagd en geïnspireerd in de ontwikkeling naar mannelijke volwassenheid. In onze maatschappij is er weinig plek voor dit soort rituelen en begeleiding in het groeiproces van de man. De meeste aandacht gaat uit naar het verdienen van de kost en ‘bewuste' momenten voor man-tot-man interacties zijn schaars. Omdat deze interacties onmisbaar zijn voor een evenwichtige ontwikkeling van de man, is er Mannenyoga!


Een wekelijks moment van ont-moeting, waar even niets moet en de kracht van verbondenheid heelt.

 

Prijzen

Cursusprijs 7 lessen: 70,- euro
Losse les: 15,- euro

(De lessen zijn ook te volgen met de YLS strippenkaarten!)

Dag & Tijd

Donderdagavond / 20:15 - 22:00
Augustus Zomerstop / Eerst volgende les 7 September!

Locatie

Yoga Lifestyle Studio / Groenburgwal 9G

Aanmelden voor de les is gewenst en kan bij: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 

"We want to build a strong man of you. Not so that you become “macho;” not so that you become self-destructive; but so that you can handle every challenge you face. Challenge is not something that destroys you; challenge is something that gives you an experience."


Yogi Bhajan

 

virDocent: Tim Schipper

Als Yogapsycholoog en Yoga Leraar brengt Tim, Yoga en Psychologie samen. Naast een erkende Master titel in Arbeid & Gezondheidspsychologie via de Universiteit van Amsterdam, wordt Tim officieel erkend als ‘International Yoga Therapist’ door de International Association for Yoga Therapist (IAYT) en als ‘Kundalini Yoga Leraar’ bij de Nederlandse Beroepsvereniging voor Kundalini Yoga leraren (KYN) en de International Kundalini Yoga Teacher Association (IKYTA).


Voor zijn overige Mannenyoga activiteiten, kun je kijken op www.mannenyoga.nl

 
mannenyoga
 

Wilt u meer weten?
Bel of mail naar: 06 - 42 00 63 64 / Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

| ennl