Klassieke massage

Deze massage kan de doorbloeding verbeteren, stijfheid en pijn in de spieren verminderen en een algeheel gevoel van ontspanning teweeg brengen.

 

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage maakt onderliggende spieren en (bind)weefsel los. Het kan een verlichting geven voor mensen die last hebben van (chronische) spierspanningen, bijvoorbeeld in rug, nek en schouders. Deze vorm is ook geschikt voor mensen die van diepe en/of krachtige massage houden

   

Rebalancingmassage

Rebalancing massage werkt met verschillende methoden van aanraking. Soms zijn dat zachte, subtiele technieken, soms diepe en stevige aanrakingen. Op de grens van weerstand en ontspanning is het mogelijk de lichamelijke spanning met je emoties te verbinden. Door het ervaren van die lichamelijke spanning kunnen in het verleden opgeslagen emoties tot het bewustzijn doordringen en verkend worden. Je onderzoekt wat er in de weg staat voor een vrij en ontspannen leven.

Holistic Pulsing

Holistic Pulsing is een massagevorm gericht op bewustwording. Het lichaam wordt door een doorgaande ritmische en wiegende beweging voortgebracht. Soms zijn de bewegingen klein en subtiel en soms groter en uitdagender. Je gaat ervaren waar de energie stroomt en waar deze geblokkeerd voelt. Je wordt uitgenodigd om met behulp van een goede ademhaling los te kunnen laten

   

Voetreflexzone therapie

Op de voeten bevinden zich reflexzones die corresponderen met lichaamsdelen en organen. De gevoeligheid van deze zones geeft een indicatie van de spanningverhoudingen in het lichaam. Via de reflexzones op de voeten kan je hele lichaam behandeld worden.

Acupressuur

Acupressuur herstelt het natuurlijke evenwicht van je lichaam. Acupressuur kan pijn verlichten, en ziektes behandelen. Emotionele en psychische aandoeningen zoals stress, nervositeit, angst en verslavingen zijn ook succesvol met acupressuur te behandelen. Via gedoseerde druk met de vingers en de duim op bepaalde lichaamspunten, wordt het zelfgenezend vermogen van je lichaam hersteld en je vitaliteit versterkt.

   

Zwangerschapsmassage

Juist ook als je zwanger bent is massage een prachtig hulpmiddel om jou te helpen lekker in je vel te blijven zitten en dicht bij je eigen kracht te blijven. Je lichaam verandert en wordt zwaarder; spieren waarvan je het bestaan niet vermoed had worden pijnlijk en voelen gespannen. Een weldadige massage laat je lichaam tot rust komen, onnodige spanning verdwijnt en brengt je weer dichter bij jezelf (en hiermee bij je baby.) We gebruiken een speciale zwangerschapsmassagetafel met uitsparing voor de buik en de borsten. De buik wordt ondersteunt door een verstelbare band. Ook komen we graag bij u thuis voor massage of voetreflexzone massage, als uw bed op klossen staat in de laatste maanden vóór de bevallingen.

Moeders verwenmassage

Deze weldadige behandeling speciaal gericht op (prille) moeders begint met een heerlijk voetenbad en een kopje thee. Dan volgt de massage met warme olie. Eerst ondergaat men een rug / schouder / nekmassage. Dan een hoofdmassage en daarna zijn de benen aan de beurt en wordt de behandeling afgesloten met een uitgebreide voetmassage

   

Kindermassage (5 - 14 jaar)

Zeker bij kinderen kan een massage heilzaam werken. Vooral als er spanningen/stress zijn in het jonge leventje. Deze spanningen worden vaak vastgehouden in spieren en darmen, zelfs zo erg dat het kind er 's nachts wakker van wordt. Een massage helpt het lichaam om spanningen los te laten en kan daardoor voor verlichting van pijn en klachten zorgen. Door de massage komt het kind goed in contact met zijn eigen lichaam en gevoelens - waardoor hij of zij meer zelfvertrouwen krijgt. Zo merk je bijv. dat gevoelige kinderen steviger in hun schoenen gaan staan en makkelijker hun grenzen kunnen voelen (en daardoor ook aangeven) als ze regelmatig gemasseerd worden. Kindermassage maakt kinderen daarnaast weerbaar en daardoor minder kwetsbaar. Ook wordt door een massage het immuunsysteem versterkt, stress neemt af en er treedt diepe ontspanning op.

 
 

Wilt u meer weten?
Bel of mail naar: 06 - 40 58 14 58 / Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Massage  |  Masseuses  |  Massagevormen  |  Workshopsennl